:: ALBÜM ELEŞTİRİLERİ



 :: ALTIN MİKROFON



 :: ARANJMANLAR



 :: ARŞİV



 :: BİYOGRAFİLER



 :: EUROVISION



 :: FORUM



 :: FOTOROMAN



 :: HABERLER



 :: POP. ANSİKLOPEDİSİ



 :: KONSER İZLENİMLERİ



 :: KONUK YAZARLAR



 :: PLAK GALERİSİ



 :: RÖPORTAJLAR



 :: TÜRK SİNEMASI



 :: ŞARKI DEFTERİ



 :: YAZARLAR



 :: YERLİ COVERLAR



 :: YILIN SANATÇILARI



 :: ZAMAN TÜNELİ



 :: KÜNYE / BASIN



 :: İLETİŞİM FORMU











E-POSTA LİSTEMİZ


Aşağıdaki kutuya e-mail adresinizi yazıp organizasyonlardan ve yenilemelerden anında haberdar olabilirsiniz.



E-mail listemizden çıkmak istiyorsanız tıklayın.
 
 



:: Türk pop müzik tarihi
45'lik döneminin başladığı 60'lardan bugüne Türk pop müzik tarihine ışık tutan sitemize hoşgeldiniz. Popüler müzik tarihimizin görsel malzemelerini sizlere sunmayı ve Türk internet dünyası içerisinde büyük bir boşluğu doldurmayı hedefleyen sitemizde, Türk pop müziğinin bugünlere gelmesini sağlayan sanatçılarımızın da desteğiyle, geçmişe olan özlemlerinizi gidermeyi ve bizi yüreklendiren her girişinizde sizlere yepyeni sürprizler yapabilmeyi umuyoruz. Görüş ve önerilerinizi ziyaretçi defterimize yazarak bize destek olunuz.

BİRZAMANLAR.NET

Hakan Eren'in hazırlayıp sunduğu "Bir Zamanlar" her Pazartesi 22:00-23:00, "Geçmiş Bahar Mimozaları" her Pazar 21:00-22:00 arası Radyo D 104.0'de

BİR BAŞKADIR BİZİM ŞARKILARIMIZ
NAİM DİLMENER
(Albüm eleştirisi)


Popüler müziğimizin yaşadığı en sıkıntılı kış mevsiminden yola çıkarak, yaz mevsiminin de bu alana bir hareket getir(e)meyeceği söyleniyordu ama öyle olmadı. Albüm yağıyor resmen! Her tür, her biçimde albüm. Bu bolluğun içinden, hem tür hem de tavırları nedeniyle iki albüm biraz daha fazla öne çıktı. Ayten Alpman'ın "Bir Başkadır…" (Ossi) ve Onno Tunç'un "…Şarkıları" (Kolaj) albümleri.

:: Yazının devamını okumak için tıklayınız.

BİR İKONANIN RENGÂRENK ÖYKÜSÜ
UFUK ÇAKMAK
(Kitap eleştirisi)


Dile kolay, 45 koca yıla yayılan, ilkler, birincilikler, mücadele, kavga ve aşklarla dolu bir yaşam. Bugün Ajda Pekkan, son hiti "Vitrin"de Sezen Aksu'nun çok güzel bir şekilde tasvir ettiği gibi "İçime attım ne varsa, anlamaya çalıştım herkesi" diyor kendi tarihinin özeti olarak. Yüzlerce kayıt, konser, turne, zirveler, ödüller, koyu hayranlar, sönmeyen spotlar… Çok az ölümlüye nasip olan böylesi uzun bir şöhreti, canını dişine takıp sürdürebilme gücü… Yıkılmamışlığı, ilkliği, en tepede olmayı koruyabilmek adına sürekli yenilik peşinde koşan bir tutku; yeni tarz denemeleri, estetik operasyonlar, filmler, şovlar, kabareler ve hatta fotoromanlarla dolup taşan, yurtdışı plak maceraları, yarışma başarıları ve başarısızlıkları, sürekli değişen plak şirketleri, jüri üyelikleri ile bir türlü dinmeyen, nefes almadan koşulan bir hayat… Daha doğrusu Naim Dilmener'in haklı olarak belirttiği gibi bir maraton Ajda Pekkan'ın yaşam öyküsü. Hakikaten içine atmış ne varsa.

:: Yazının devamını okumak için tıklayınız.

TÜRK HAFİF YAZILARI
NAİM DİLMENER
(Kitap eleştirisi)


Duygu dediğimiz şey bazen suya yazılmış bir yazı, bazen de yüreği boydan boya biçmiş bir kılıçtır. Mehmet Bilâl, (aradaki diğer renk ve dereceleri de atlamadan) 'duygu'yu boydan boya kavrıyor, her iki uç arasında ustalıklı bir biçimde gidiyor-geliyor. Bunu yaparken de, fazla değil yalnızca birkaç silahı var: Tanrı vergisi yeteneği, usta dili ve müzik tutkusu. Şarkılarla dolup taşan bir yazar Mehmet Bilâl; müzik üzerine yazdıklarını okurken bunu net bir biçimde zaten göreceksiniz. Bir de şunu göreceksiniz: O şarkılar kağıttan-ekrandan size de ulaşacak, sizi de sarıp sarmalayacak. Direnmeyin; bırakın kendinizi! Yeniden bir yerlere tutunmak istediğinizde, bunu şarkılarla yapabileceğinizi bilin. Şarkılar kimseyi yarı yolda bırakmamıştır.

:: Bu kitabı online okumak için tıklayınız.

KORSAN NACİYE YASAL LEYLAYA KARŞI
HAKAN TOK
(Albüm eleştirisi)


Seyyal Taner “Naciye”yi defalarca söyledi televizyonda. En çok İzzet Öz’ün çektiği klip tadında görüntüler kaldı hafızalarda. Bir de Seyyal Taner’in başına sardığı tülbentler. Şarkının başında henüz “fakir bir ananın öksüz kızı” iken, başında allı güllü bir tülbent olurdu mutlaka. Ne zamanki “çık” derlerdi “sahneye”, “başla dans etmeye”, o vakit çıkarıp atılırdı tülbent, hatta üzerindeki mintanımsı kıyafet ve bildiğimiz taytlar, deriler içindeki frapan Seyyal’e dönüşürdü Naciye (“Naciyeeeeee, Naciyeeeeee”).

:: Yazının devamını okumak için tıklayınız.

AŞK ÇOK GÜZEL BİR MASAL
DENİZ DURUKAN
(Ropörtaj)


Aşk olsaydı genelevler olamazdı. Aşk çok güzel bir masal. Çocukluğumuzda Sindirella, Uyuyan Prenses gibi masallar anlatılırdı. O masallarda yaşanan aşk yansıtılırdı. Ama hayatta öyle değil aşk. Grip gibi, ya da aids gibi de düşünebilirsin. Virütik bir şey. Aslında olay şu; seks dürtüsünü, böyle birbirinin üzerinde tepişmeyi edepli hale getirmektir aşk. İnsan önce kendini sever, bir de çocuğunu. Üçüncü şahısı düşünemezsin.

:: Yazının devamını okumak için tıklayınız.

GÜNCELLEMELER :


Albüm Eleştirileri bölümüne Ayten Alpman'ın "Bir Başkadır Ayten Alpman" albümü değerlendirmesi eklendi.
Yazarlar bölümüne Hakan Tok'un Erol Evgin'le ilgili yazısı eklendi.
Yazarlar bölümüne Sinan Doyan'ın İlhan İrem'le ilgili yazısı eklendi.
Albüm Eleştirileri bölümüne Hakan Tok'un "Seyyal Taner - En İYileriyle 2 / Naciye" albümü değerlendirmesi eklendi.
Konuk Yazarlar bölümüne Kadri Erçetingöz'ün İzmirli sanatçılarla ilgili yazısı eklendi.
Yazarlar bölümüne Hakan Tok'un Cenk Taşkan'la ilgili yazısı eklendi.
Yazarlar bölümüne Naim Dilmener'in Belkıs Özener ile ilgili yazısı eklendi.
 
 


AĞZI BOZUK KADIN MEKTUPLARI
Popüler müzik tarihimize baktı-ğımızda; elliler-den bugüne değin şarkılarda gözlenen değişim, bire-yin, toplumun değişimine de ışık tutuyor. Özellikle de kadınların. Büyük mü-cadelelerle sahneye çıkan kadının var olması, tutun-ması çok da kolay değildi o yıllarda. Zaten sayıca çok fazla değillerdi.

» Deniz Durukan



"CAZIN ANASI"NI HATIRLIYOR MUYUZ?
Müzik dünyamızın ilk kadın sesi Sevinç Tevs’in dinlenebileceği ne bir albümü ne de bir CD’si var henüz. Bu ayıbımız ne zaman son bulacak acaba?

» Hakan Eren


"HUH HAH KAZAÇO!" EROL EVGİN / TÜM BİR YAŞAM
Renkli Dünya filminin bahsi ne vakit, nerde geçse, aklıma şu yukarıda anlattıklarım gelir. Nitekim Erol Evgin’in eski şarkılarıyla kotarılmış yeni albümünü elime alınca da aynı ekstrem tenakuzlara kapıldım ve gözümün önünden bir film şeridi gibi geçip giden bu fuzuli anımı sizlere paylaşmak istedim sevgili okuyucular. Yoksa asıl konumuz anlaşıldığı üzere yeni ve yine çok heyecan verici Erol Evgin albümü: "Tüm Bir Yaşam"

» Hakan Tok


YÜZYILDA BİR GÖRÜNEN YILDIZ
Seslendim geçmişe anılar duymadı beni... Özlemle aradım o gülen eski yüzleri... Yorgun bir kuş sanki çırpındı durdu ellerim... Rüzgârla savruldum titredim bir yaprak gibi...

» Mehmet Bilâl Dede


NASIL GEÇTİ HABERSİZ
Yaşamının her evresine derin bir şekilde sızmış olan müzik tutkusu Belkıs Özener'i yeni arayışlara itiyor ve tam o günlerde 'mucizevi bir formül' bulunuyor: Türkan Şoray ve diğer büyük star'ların şarkı söylüyor gibi yaptıkları sahnelere sesini verecektir.

» Naim Dilmener

PENCEREDEN GÜNÜMÜZE...
İlhan İremle ilgili bu köşemde ilk yazdığım yazıyı "Buraya kadar irdelediğimiz İlhan İrem dosyasını bir başka kalemde tekrar açacağız; 'Pencereden Günümüze'..." diyerek noktalamıştım. Yıl 2002 idi. Geçen beş sene zarfında 2 toplama, bir de stüdyo albümü olmak üzere 3 yeni basım albümü çıktı piyasaya İlhan İrem'in. Ve yıllardır özlemiyle beklediğimiz buluşmalar gerçekleşti; İstanbul ve Ankara konserleri. Tam zamanıdır; deyip yeni bir İlhan İrem yazısı için sıvadık kolları.

» Sinan Doyan


TÜRK POP MÜZİĞİ
E-MAIL GRUBU


Türk pop müziği üzerine yazışmak, kaynak alış-verişinde bulunmak ve yeni çıkan albümlerden haberdar olmak için e-mail adresinizi yazınız.

                   

ALBÜM ELEŞTİRİLERİ  |  ALTIN MİKROFON  |  ARANJMANLAR  |  ARŞİV  |  BİYOGRAFİLER  |  EUROVISION  |  FOTOROMAN   |  HABERLER  |  KONSER İZLENİMLERİ  |  PLAK GALERİSİ  |   POPÜLER ANSİKLOPEDİ  |   ROPÖRTAJLAR  |   SİNEMA ŞARKILARI  |   ŞARKI DEFTERİ  |  YAZARLAR  |  YERLİ COVERLAR  |  YILIN SANATÇILARI  |  ZAMAN TÜNELİ

sunucu kiralama
kurye istanbul